Klik og se annoncen

Tekst: Lene H. AugustsenFoto: Evan

KOrsør: I år er det 50 år siden, at Broskolen i Korsør kunne byde de første elever velkommen, og det skulle naturligvis fejres. Derfor var der planlagt en festdag for elever, forældre, søskende og lærere.

Elever og forældre mødte ind klokken 9.00, og der var mødepligt for alle elever, for at gøre klar til det hele officielt skulle begynde.

Klokken 10.00 bød skoleleder Charlotte Paulsen og formand for Børne- og Ungeudvalget, Helle Blak (SF) velkommen.

Helle Blak sammenlignede Broskolen med en kvinde på omkring de 50 år, hvilket hun hentydede til, er en alder hun selv nærmer sig. 'Sådan en kvinde skal man ikke dømme på udseendet, men på det der er indeni', lød det blandt andet. Hun roste også Broskolen for flotte faglige resultater, men pointerede samtidig, at det ikke kun handler om at få gode karakterer, men om at blive en god karakter. Forældrene fik også en opfordring til engang imellem at huske, at gå på Pokemon-jagt med deres børn, for Pokemon-jagter er også vigtige.

Måtte bruge plan B

Efter velkomsten blev festlighederne sat i gang, og regnvejret betød, at det hele var flyttet indendørs, men det lod børn og voksne sig ikke mærke med.

De godt 1.000 deltagere hyggede sig med blandt andet nylonstrømpebowling, samarbejdsøvelser og 'Det Muntre Køkken', dåsekast og rullebrætræs på gangen. Klokken 12.30, var der præmieoverrækkelse, kagekonkurrence og madboder, hvor de sultne kunne få noget godt at spise. Afslutningsvis stod FGUs musiklinje for den musikalske underholdning. Alt i alt blev det en flot fejring af en middelaldrende jubilar, og der var også tilfredshed hos bestyrelsen med arrangementet.

- Det gik rigtig godt. Vejret gjorde, at vi måtte bruge plan B, når vi ikke kunne være udendørs, men det gjorde ikke noget. Der var lidt trængsel på gangene, men børnene var gode til at give plads og tage hensyn til hinanden, siger medlem af skolebestyrelsen, Anja Nordby.

Forældrene tog slæbet

Fejringen af skolejubilæet havde skolebestyrelsen planlagt som en trivselsdag, hvor forældrene skulle stå for hele arrangementet, og det havde de klaret til UG. Forældreindsatsen betød, at lærere og pædagoger kunne nøjes med at slappe af og nyde dagen sammen med eleverne.

- Da vi i skolebestyrelsen blev spurgt, hvad vi kunne tænke os for at fejre dagen, var vi enige om, at skolen for os er meget mere end bygningerne. Det er dem, der kommer her hver dag for at passe vores børn, der betyder noget, og dem ville vi gerne give en gave. Derfor valgte vi, at det skulle være forældrene der tog sig af alt det praktiske, så medarbejderne kunne hygge sig sammen med eleverne, siger Anja Nordby.