Klik og se annoncen

Korsør: Sæt x i kalenderen og find løbeskoene frem. Lørdag den 20. juni 2020 lyder startskuddet igen til løb over Storebæltsbroen.

Broløbet Storebælt er rigtig glade for, at Transportminister Benny Engelbrecht giver mulighed for, at danskerne igen kan opleve Storebæltsbroen iført løbesko.

Kommuner og foreninger på tværs af bæltet vil endnu en gang skabe rammerne for afvikling af det store motionsløb.

Ligesom ved de tidligere løb på broen, bliver der tale om et professionelt og veltilrettelagt arrangement med alle sikkerhedsforanstaltninger i orden - og med løbetrøje, medalje og forplejning til alle deltagere under løbet. Løbet, som starter i Korsør, har mål i Nyborg.

Broen vil være åben for biltrafik under hele arrangementet.

Ny spændende rute

½ maratonruten skal denne gang rundt på en sløjfe i Knudshoved - det betyder, at løberne skal løbe rundt omkring landfæstet med udsigt til vestbroens fundament. Løberne får således en unik mulighed for at opleve vestbroen fra en helt anden vinkel end normalt.

Detailplanlægningen er allerede gået i gang, siger Per Hansen og fortæller, at vi er glade for at løbet igen afvikles inden sommerferien. Sidst i 2011, hvor vi løb den 28. maj, var løbet allerede udsolgt 6 måneder før løbet, og vi håber, at løberne også denne gang vil tage godt imod muligheden for at besejre Storebælt. Foreningerne i Korsør og Nyborg vil i samarbejde med Slagelse og Nyborg Kommune og Sund & Bælt arbejder på, at sammensætte et spændende program målrettet 'oplevelsesløberen'.

Rigtig mange løbere er fascineret af Storebæltsbroen, og det er arrangørernes mål at skabe en unik helhed, hvor oplevelsen er i centrum både før, under og efter løbet.

Per Hansen tilføjer, at det er ottende gang, at der arrangeres motionsløb på broen. Det første løb foregik i 1997, da Vestbroen var bygget færdig og klar til togtrafik. Hver gang Storebæltsbroen har dannet rammen, har løbere fra hele Danmark bakket op. Vi har af flere hensyn sat begrænsning på antallet af deltagere - 9.000 løbere får mulighed for at krydse Storebælt den 20. juni 2020.

Tilmeldingen til Broløbet Storebælt 2020 starter den 11. november 2019 via løbets hjemmeside: www.brolob.dk