Klik og se annoncen

Samarbejde: Hvem husker ikke de år, hvor Brian Nielsen og Jesper D. Jensen manifesterede Korsør som Danmarks bokseby nummer ét? De år hvor Korsør Amatør Bokseklub var den klub, alle de unge ville bokse for.

Desværre var det en storhedstid, der forsvandt, men ånden fra dengang har levet videre i klubben, der nu igen oplever fremgang både i antallet af medlemmer og på talentfronten. Dette skyldes i høj grad, at man fra klubbens side har fundet nye samarbejdspartnere. Blandt andre Helhedsplanen og Basen fra Motalavej.

LÆS OGSÅ: Skolefodbold lørdag i Slagelse

'Bokseklubben har jo været her hele tiden, og jeg tror også, at Korsør fortsat ser sig selv som en by med stolte traditioner inden for boksning. Der har dog været en periode, hvor der ikke har været så meget fokus på os, men de seneste år er det begyndt at ændre sig. Vi kan især se en stigning i antallet af medlemmer, og vores åbne onsdagstræning er virkelig en succes. Her kan alle fra 11 år og op komme og træne. Der har vi fået godt fat i de unge blandt andet via samarbejdet med DIF's projekt 'Get2Sport' og Helhedsplanen Motalavej,' siger John Holm Jørgensen, der er formand for Korsør Amatør Bokseklub.

LÆS OGSÅ: Pokalfest i Slagelse på torsdag

Samarbejde får Mikkel Kessler til byen

Samarbejdet med bokseklubben er en del af Helhedsplanens strategi om at få integreret børn og unge fra Motalavej i de lokale foreninger og klubber. Det er en del af strategien at få de unge med i de stærke fællesskaber, der er kendetegnene for foreningsmiljøet.

'Vi er rigtig glade for bokseklubbens engagement. De er åbne og gode til at tage imod nye medlemmer, og de laver et stort ungdomsarbejde. Der er en fast aftale om, at gadeplansmedarbejderne fra Basen følger de unge til onsdagstræning i bokseklubben. Det er også vores oplevelse, at klubbens folk er opsøgende og kommer med nye ideer til, hvordan vi kan udvikle samarbejdet. For eksempel var de straks med på idéen, da vi tog initiativ til foredraget med Mikkel Kessler, som vi arrangerer sammen med Kulturhuset den 25. januar,' siger Karin Sneevang, der er projektleder for Helhedsplanen Motalavej.

Her får de et tilhørsforhold

Hver onsdag er det trænerteamet Mark Hulstrøm, Jesper Lindebjerg og Hassan Al, der udfordrer de unge med hård fysisk træning og bokseteknik. De er alle tre godt tilfredse med, at der er stadig større tilslutning til onsdagstræningen, og de forventer at det på længere sigt også vil betyde mulighed for at udvikle flere store talenter.

'Det, at bruge klubben som et led i integrationen, er en succes. Vi kan være med til at give de unge et tilhørsforhold og nogle gode, sunde værdier, som de kan tage med i andre sammenhænge. Vi har gode erfaringer med, at de fortsætter i klubben og bliver en del af vores fællesskab. Jeg er overbevist om, at vi kan give dem nogle super redskaber med på vejen, og at de til gengæld er med til at udvikle klubben. Det er måske også her, fremtidens boksetalenter skal findes,' siger Mark Hulstrøm.