Klik og se annoncen

Af Solveig Hansen

Motion: Fodboldfitness hedder et nyt motiverende tiltag hos FC Storebælt - det med fodbold skal dog tages med et gran salt, da eneste relation er selve bolden.

'Det har intet med fodboldtræning at gøre. Det handler bare om at komme op af lænestolen og at få rørt sig i en social sammenhæng - bolden er bare en afledningsmanøvre for at dyrke sport og at have det sjovt samtidig', fortæller Jeannette Nielsen, der er underviser på to kommende hold i FC Storebælt-regi og netop udklækket som træner i fodboldfitness hos DBU.

'Jeg har haft min gang i FC Storebælt de sidste 12 år - både som forældre og som tidligere medlem af bestyrelsen, og jeg har undervist i utallige sammenhænge', fortæller Jeannette Nielsen, der blandt andet har ugentlige hold i pilates i Fitness World i Korsør og i diverse gymnastikforeninger rundt omkring, hvor hun primært har hold for de lidt ældre motionister.

Et godt og gratis tilbud

'Jeg hørte selv om fodboldfitness og synes, at det lød sjovt, og heldigvis var bestyrelsen med på idéen med det samme', siger Jeannette Nielsen, der lægger ud med at tilbyde gratis træning på grønsværen ved Korsørhallen frem til sommerferien - to gange om uge.

Tirsdage kl. 17 for forældregruppen - med eller uden børn i klubben - og på lørdage kl. 10 for de over 60 eller deromkring. Begge hold er rettet mod både kvinder og mænd, og det er ikke nødvendig med tilknytning til FC Storebælt i forvejen.

'Vi lægger ud med laveste fællesnævner. Alle kan og skal kunne være med. Det gælder bare om at blive aktiveret på en sjov måde', fortæller Jeannette Nielsen, der håber at mange vil møde op til første spilledag - henholdsvis tirsdag den 24. april og lørdag den 28. april.

'Man skal bare møde op i sine allerbedste kondisko', lyder opfordringen fra Jeannette Nielsen, der hermed er givet videre.