Klik og se annoncen

Det var med en vis frygt dagens vejrprognoser - navnlig på timeplan - blev fulgt. For hvordan skulle det mon gå denne gang for balletten og de mange tilskuere fra nær og fjern, der i god tid før forventeligt starttidspunkt kl. 19.00 havde placeret sig på det store areal, klar til en oplevelse ud over det sædvanlige.
Balletmester Nikolai Hübbe ridsede i sin velkomsttale kort historien op: I 2017 havde det været et "gebrækkeligt vejr" så forestillingen måtte aflyses, og året efter var det næsten lige så slemt. Her var det ikke de enorme vandmasser der spolerede festen, men et blæsevejr med så mange sekundmeters styrke, at det var nær på endnu en aflysning.
Men nu lykkedes det med både kun let vind og de omtalte solstrejf, så det kunne næppe gå galt. Det gjorde det da heller ikke, tværtimod.

Velkomst
Aftenen blev indledt med velkomst fra Jacob Stryhn fra Korsør Erhvervsforening der mente, at der var belæg for at kunne kalde det en tradition, når et kulturtilbud af denne karat havde fundet sted 2 gange. Det fik han mange klapsalver for, og det tegner da også til, at Korsør - og Byparken - også i 2020 får endnu en chance for at opleve Den Kongelige Ballet.
Jacob Stryhn gav ordet videre til formanden for kommunens Kultur- og Fritidsudvalg, Jørgen Andersen (S), der næppe kunne få armene ned af begejstring: "Det er kunst udført til det bedste. Det er kunst i verdensklasse, og hvad kan jeg som kulturudvalgsformand dog ønske mere!"
Balletmester Nikolaj Hübbe, kunne udover det allerede nævnte om de tidligere optræden i Korsør, understrege, at godt nok var Det Kongelige Teater og Den Kongelige Ballet placeret i det absolut midte af det gamle Kongens København, men han understregede, at balletten var hele Danmarks nationalballet, og han ønskede de rigtig mange fremmødte en skøn aften i selskab med Den Kongelige Ballet.

Aftenens program
Der var bl.a. balletglimt fra Kameliadamen, Askepot, Raymonda, Duo , og en forførende tarantel fra balletten Napoli. Elegant, svævende og yndefuldt udført af de topprofessionelle Kongelige balletdansere. En fantastisk smuk og underholdende kunstoplevelse, som de godt 3000 fremmødte tilskuere kvitterede for med bragende klapsalver.
Efter godt en times tid sluttede Den Kongelige Ballet af og lys- og lydteknikere og scenefolk gik i gang med nedtagning af det store anlæg, for allerede dagen efter kl. 19.00 gentages balletten, denne gang Kjellerup ved Krabbes Grønne Ring. Den Kongelige Sommerballet har i alt 10 opførelser rundt om i landet. Korsør Bypark blev besøgt som det andet sted på den store turné.
Det Kongelige Teater bragte en stor tak til arrangørerne, Korsør Erhvervsforening, Korsør Turistråd, Slagelse Kommune, Korsør Kulturhus og Korsør Bykontor.