Klik og se annoncen

Lukning: Antallet af indrejste asylansøgere har gennem længere tid ligget relativt lavt. Dette har medført et reduceret behov for indkvarteringspladser, oplyser Udlændingestyrelsen, der allerede har lukket 21 centre i år. Nu reducerer de antallet af asylcentre yderligere.

'Indrejsetallet har fortsat med at være lavt henover sommeren, og vi forventer ikke umiddelbart ændringer i tallene i den kommende tid. Vi lukker derfor de to centre i Dianalund samt Center Kalundborg og Center Korsør frem mod februar 2018,' siger kontorchef i Udlændingestyrelsen Thomas Mortensen.

LÆS OGSÅ: Halsskovbroen skal renoveres

De fire centre, som drives af Røde Kors, har en indkvarteringskapacitet på 950 pladser. De nuværende beboere vil forinden blive overflyttet til andre asylcentre.

Udover centrene i Dianalund, Kalundborg og Korsør er det tidligere besluttet at lukke centrene Børkop (drevet af Røde Kors), Segen (drevet af Røde Kors og Bornholms Regionskommune) og Sønderborg (drevet af Jammerbugt Kommune) i dette halvår. De tre centre har en samlet kapacitet på ca. 850 pladser.

LÆS OGSÅ: Kindtanden kommer måske alligevel til salg

Udlændingestyrelsen vurderer løbende behovet for eventuelle yderligere tilpasninger.

Der et pt. indkvarteret ca. 6.250 asylansøgere på i alt 34 asylcentre. Antallet af indrejste asylansøgere har i de seneste måneder ligget stabilt på omkring 300 personer om måneden.