Klik og se annoncen

Af Vagn Ryager

Korsør: Siden 1996 har 'Foreningen til bevarelse af gamle bygninger og miljøer i Korsør og omegn' hvert år, med et enkelt års undtagelse, uddelt en plakette som anerkendelse for bevaring og restaurering af huse eller bymiljøer i den gamle Korsør Kommune.

Overrækkelsen finder altid sted den 26. november, som er datoen for byens udnævnelse til købstad, hvilket af kong Erik af Pommern fandt sted på Korsør Slot den 26.november 1425. Det var altså en 593 år gammel fødselar byens borgere kunne være med til at fejre.

LÆS OGSÅ: Juletræer og julelys tændt i Halsskov og Korsør

Det skete med kanonsalutering ved kajkanten bag Rådhuset og en efterfølgende reception i den smukke gamle Byrådssal, hvor der blev budt på vin og gode oste fra Ostebørsen i Vemmelev.

Kurt Sørensen fra Bevaringsforeningen bød velkommen til receptionen og kunne afsløre, at årets plakette gik til Sct. Gertruds Hus for en udbygning af huset, der arkitektonisk, miljømæssigt og æstetisk fuldt ud havde opfyldt alle Bevaringsforeningens formål. Herefter blev plaketten overrakt til Menighedsrådet ved Skt. Povls Kirke, der nu kan glæde sig over et smukt nærmest nyt menighedshus.

Sct. Gertruds Hus ligger på adressen Strandstræde 6, lige ved siden af kirken.

Kurt Sørensen afsluttede med at udbringe en skål og ønske alle de fremmødte borgere stort til lykke med købstadens fødselsdag.