Klik og se annoncen

Korsør: For tre år siden døde den lokale troubadur, spillemand og organisator Helge Arildsø - alt for tidligt. Som et minde for hans utrættelige arbejde, specielt med unge nye talenter i folkemusiksammenslutningen i Danmark, blev der lavet en fond, som en gang årligt finder og uddeler en pris til et nyt lovende talent indenfor folkemusikken. Et talent, som musikalsk og ikke mindst tekstmæssigt står for holdninger, engagement, indlevelse og nytænkning.

Den årlige prisuddeling finder i år sted fredag d. 19. maj kl. 19.00 i Kulturhus Korsør på Skolegade. Prismodtageren er indstillet af bestyrelsen bag Årets Helge og prisen overrækkes i år af Alan Klitgaard, rutineret folkemusiker.

Årets Helge vinder koncerter ved Skagen festivalen, Tønder Festivalen, Strib vinterfestivalen, Musik over Præstø Fjord, Kulturhuset i Korsør og Musikhuset i Slagelse samt hjælp til at lancere karrieren. Sidste års vinder, Walther fra Lolland, fortæller om et boom af hans karriere efter at have modtaget prisen.

På aftenen d. 19. maj spiller udover dette års nominerede også sidste års prismodtager Walther, Helges sidste orkester Folk-zone med bl.a. Leif Ernstsen og Anders Mikkelsen, lokale NOR, Bente Cure og lokale Senor Musicante.