Klik og se annoncen

Helge Arildsø in memoriam

'Årets Helge' uddeles til minde om musikeren, sangskriveren og fagforeningsmanden Helge Arildsø, som døde i april 2014. Gennem hele sit voksne liv havde Helge Arildsø involveret sig i frivilligt arbejde til gavn for især unge musikeres betingelser, og ved sin død var han den ene halvdel af Skagen Festivals musikudvalg. Det andet medlem af dette udvalg, Svend Erik Larsen, tog sammen med familien og en række af Helges nuværende og tidligere samarbejdspartnere initiativet til indstiftelse af prisen. Senere har Korsør Kulturhus meldt sig som medarrangør af selve prisoverrækkelsen hvert år, og en række danske festivaler bakker op med støtte til projektet.

Ikke bare en statuette og en 'pose penge'

Når man modtager prisen prisen 'Årets Helge' bliver man ikke bare begavet med en statuette og et økonomisk tilskud - nej, man bliver derimod inviteret til at præsentere sin musik på en række betydende festivaler, her i blandt Skagen Festival, Tønder Festival og Strib Vinter Festival.

Således er prisen - helt i Helge Arildsøs ånd - med til at skabe en karriere for prismodtageren. Tidligere modtagere af prisen er Marc Facchini, Flemming Walther, Jarl Jakobsen og Natasja Lee Dickinson.

Navnet på årets prismodtager afsløres først på selve aftenen, hvor prisen overrækkes af én af Danmark mest kendte folkemusik-veteraner, Leif Ernstsen. Vi kan dog godt løfte sløret for, at modtageren af 'Årets Helge', for første gang i prisens historie, har sine rødder i det nordjyske. Det er en yngre kunstner med et stort talent, som på det seneste har markeret sig med skarpe, politisk bevidste sange.

Masser af musik

Til arrangementet fredag den 10. maj i Korsør Kulturhus, kan man foruden årets prismodtager også opleve to af de tidligere modtagere, nemlig Natasja Lee Dickinson og Flemming Walther. Desuden optræder sangskriveren Anders Mikkelsen fra Thy, og mon ikke der bliver lidt sammenspil på scenen sidst på aftenen?

Billetter kan købes på www.korsørkulturhus.dk