Klik og se annoncen

Af Vagn Ryager

Årbog: Redaktøren af Årbogen har gennem alle årene været Ole Seyffart Sørensen nu kompetent hjulpet af medredaktørerne Kirsten Slot Larsen og Kay-Verner Christiansen. Alt sammen i et tæt samarbejde med bogens udgiver, Per Krogsgaard Larsen.

Det har gennem årene været vigtigt for redaktionen at mikse det historiske stof om Korsør og omegn på en sådan måde, at der kommer stof fra både den nære og den fjerne fortid men også absolut nutidige begivenheder og beretninger om dagliglivet i byen.

Det lykkes alt sammen til fulde. Forfatterkredsen til Årbogen er stadig voksende og udgør nu lidt over 70 bidragydere, der hver har skrevet ét eller flere bidrag til årbøgerne.

I år har redaktionen kunnet glæde sig over fem helt nye bidragydere.

Korsør-pigen Annemette Krakau indleder Årbogen med en meget hjertevarm fortælling om sin barndoms jul i Korsør set gennem forventningsfulde barneøjne. Fra juletraditioner, julemanden fra Sprogø, nissefamilien under det store juletræ dengang på pladsen foran Rådhuset. Ingvard Skøtt hiver skæmtsomme oplevelser frem, lige fra den gang, han startede som styrmandsaspirant i 1961. Fra By- og Overfartsmuseet er der indlæg om opgaver og visioner for museet. Endelig har Erna Christensen fra arkivet afprøvet et par juleopskrifter på bagværk anno ca. 1850. Den ene opskrift ser ud til at være væsentlig bedre end den anden ! Marianne Hulstrøm har berettet om Wilhelmine Dyrhauges gode men alt for korte liv. Og der er andre gode indlæg fra Hanne Møhr om Minibyen og hvordan der teknisk bygges huse. Jimmi Pedersen har skrevet om slagterdynastiet Müller på Halsskov - og heldigvis glemmes historien om løven heller ikke i beretningen. Endelig skriver Poul Erik Nielsen om Biblioteket i 70érne og redaktøren og Ove Jensen fører os med udgangspunkt fra Føtex ind i 1600-tallets forhold.

Livet på Lilleø og Magleø

Engang var de sammen med Egø egentlige øer i Noret. Nu er de landfaste. Her udspiller sig et levende nutidsmiljø blandt fritidsfiskere i de to bådeforeninger Lilleø og Magleø. Stemningen er helt speciel og et stykke levende kulturhistorie med mange finter og humoristiske krummelurer. Det afdækkes alt sammen på glimrende vis af artiklens forfatter Jens Albert Nielsen.

Her kan du købe årbogen

Årbogen har ligget klar på hylderne hos Boghandleren, Føtex og Korsør Bibliotek fra fredag den 2. november. Den koster 130 kr.