Klik og se annoncen

Af Lene H, Augustsen

Indsamling: Hvert år samler Lions Korsør cirka 75.000 kroner ind til velgørende og humanitære formål. Størstedelen af pengene går til lokale organisationer og foreninger, hvor de virkelig gør en forskel for modtagerne og for lokalsamfundet.

Selv om formålet er prisværdigt, og der er stor taknemmelighed fra dem der får del i donationerne, oplever Lions klubben i Korsør, at det er svært at få nye medlemmer.

- Der er ikke så mange af os aktive tilbage. Det er ikke en katastrofe, men vi trænger til at få flere med. Vores formål er at samle penge sammen for at hjælpe andre, og det gør vi via forskellige aktiviteter. Hvis ikke vi er her, så er pengene her heller ikke, og det synes vi, vil være ærgerligt, siger formand for Lions Korsør, Michael Rasmus Madsen. - Vi har mange gode oplevelser sammen, og har et godt socialt sammenhold.

Ingen indsamlede penge til administration

Lions Club er en af verdens største humanitære organisationer med 46.000 klubber og med over 1,4 millioner medlemmer i 190 lande. Fællesskabet og arbejdet for at hjælpe andre er grundstenene i Lions Klubberne, og på verdensplan støtter Lions både akut ved større katastrofer og arbejder med projekter der har et langsigtet humanitært formål.

- De penge vi samler ind lokalt, har vi medbestemmelse over. De fleste går til lokale formål, og en lille del går til regionale, nationale og internationale projekter. Ingen af pengene går til administration. Der adskiller Lions sig fra de fleste andre organisationer, siger Anne-Marie Correll Aarre, der er sekretær i Korsør-klubben.

Månedligt møde

I Korsør mødes medlemmerne en gang om måneden, hvor der enten er et foredrag eller et virksomhedsbesøg på programmet. Derudover er der forskellige aktiviteter, der er med til at rejse penge. Her plejer medlemmerne at fordele opgaverne mellem sig.

- Styrken ved vores klub er, at man laver noget godt for andre, og man kan være med i det omfang, det kan lade sig gøre. Vi mødes ikke hver uge, og når vi for eksempel er ude for at sælge julelodder, har vi det hyggeligt sammen og møder en masse lokale der bakker op om os, siger Jens Sejr Jensen, der er vicepræsident i Lions Korsør.

Hvis du vil høre mere om Lions Korsørs arbejde, eller vil have en forsmag på klubbens aktiviteter, afholdes der åbent møde mandag den 14. oktober klokken 18.30 i Korsør Madmarkeds lokaler, Kirkepladsen 10 i Korsør.