Klik og se annoncen

Tekst: Lene H. AugustsenFoto: Evan

Skolefodbold: Da Lasse Freiesleben sidste år satte sig for at genoplive skolefodbolden i Korsør, havde han en målsætning om at få 50 hold på banen. Det nåede han ikke helt i mål med dengang, hvor der tilmeldte sig 38 hold, men i år lykkedes det - og lidt til.

Cirka 400 spillere fordelt på 60 hold fra skolerne i Korsør og omegn indtog Storebæltshallen, i weekenden den 23. og 24. februar, og det gjorde de med manér. Stemningen var helt forrygende, og der blev gået til den både på og uden for banen.

Det var da også en tilfreds arrangør, der kunne følge kampene og de koncentrerede spillere, fra sidelinjen.

- Jeg har altid været fodboldtræner og kan huske, da jeg selv spillede skolefodbold. Det var sjovt og en fed oplevelse. Derfor syntes jeg, at vi også skulle have et skolefodboldstævne i Korsør igen. Jeg prøvede for nogle år siden, men det var midt i al problematikken med skolereformen, så der var ikke en naturlig opbakning fra skolerne. Så det blev sat lidt på pause, og så tog jeg det op igen sidste år. Der var der heldigvis stemning for det, og vi fik det sat i gang. Det var et kæmpe arbejde, og det har det også været i år, men det er da blevet nemmere. Nu ved lærerne, hvad det handler om, og det gør forældrene også. Det er meningen, at skolerne skal bakke op om det, men at det er forældrene, der skal gøre arbejdet med at få lavet hold, meldt til, trænet og hvad der ellers skal til. Det har fungeret godt i år.

Et stort trivselsarrangement

Det var 0.-6. klasserne, der deltog ved årets skolefodboldstævne, og Lasse Freiesleben forventer, at udvide næste års kampprogram med 7. klasse.

- Hvis der er stemning for det, kan vi tage 7. klasserne med. Jeg spurgte klasserne, om de ville være med næste år, og det ville de gerne, men lad os nu se. Det er vigtigt, at deltagerne er med, fordi de synes, det er fedt og de går op i det. Der skal være gang i den, og vi prøver at lave en fest ud af det. For mig at se, er det ét stort trivselsarrangement, hvor man er sammen både forældre og børn. Måske også dem, der normalt ikke deltager i arrangementer. Her er der mulighed for at komme og heppe, hvis man ikke vil på banen.