Klik og se annoncen

Lejrskole: Lejrskoler kommer i mange udgaver. Alligevel må 5.A's valg af lejrskole siges at være et utraditionelt et. Eleverne i den nuværende 4.A på Lille Egede Friksole har nemlig samstemmende besluttet at cykle ikke mindre end 180 kilometer på Hærvejen fra Vejle til Viborg på fem dage.

Idéen kommer fra klassens lærer, Leif Nielsen, der ser turen som en god lejlighed til at give eleverne et indblik i Danmarkshistorien undervejs.

Lang vej på små ben

180 kilometer i bil er jo hurtigt kørt, men på cykel og med ben i alderen 10-12 år, er distancen unægtelig en anden. Derfor kom det hurtigt på tale, at det nok var en god idé med lidt træning op til, så både formen og rumpetterne holder turen ud.

Og her fik Jane Bonné, der er mor til Isabel i 4.A, en god idé. Hun går selv til spinning i Skælskør Fysioterapi og Træning, og hun tænkte at det var et godt sted at starte for eleverne, da hverken efteråret eller vinteren indbød til træning udendørs.

Gratis træning

Resolut fik hun spurgt Morten Lynge, der er medindehaver af træningscentret, om han venligst ville låne spinningscyklerne ud til eleverne i 4.A, hvilket han heldigvis gerne ville. I seks uger mødte eleverne derfor trofast op i nye cykelbukser med pude og cykeltrøje for at få styr på grundformen - instrueret af Jane Bonné undervejs.

Og så snart foråret bød ind med lidt bedre vejrlig, rykkede eleverne deres træning ud under åben himmel, hvor de stadig træner hver søndag.

Søndag den 3. juni var eleverne også på tur - denne gang med afgang fra Skælskør, hvor avisens fotograf fik skudt et par gode fotos af de energiske elever.

Med toget tur/retur

Lejrskolen finder sted fra den 27.- 31.august, men træningen fortsætter ufortrødent dog lige med en tiltrængt sommerferiepause. Og da Hærvejen som bekendt ikke krydser hverken Sjælland eller fyn, tager eleverne med toget både ud og hjem, mens et par hjælpsomme forældre sørger for at fragte cyklerne tur/retur på et par trailere.

'Alle skal med, og alle er så seje', siger Jane Bonné, der selv er en af de forældre, der som regel cykler med på træningsdage og som også skal med - dog i bil - når turen på 'den historiske motorvej' bliver alvor.