Klik og se annoncen

Af Vagn Ryager Lidt historie

Jubilæum: Den prisvindende og arkitektoniske perle, Klarskovgaard, har netop kunnet fejre 50-året for bygningernes opførelse. Det var landets forskellige Sparekasser, der stod for opførelsen af det store byggeri derude i Korsør Lystskov nr.30. Efter færdiggørelsen stod det imponerende bygningsværk klar som Sparekassernes konference- og uddannelsescenter.

Byggeriet blev på begyndt i 1969 og med et budget på i alt 10,2 millioner kroner. Dengang - som nu - er budgetoverskridelser mere reglen end undtagelsen, og det endelige beløb blev til 17 millioner kroner.

Hertil kom år senere millionregninger for udbedring af alvorlige byggesjusk under opførelsen. Det var slut tresserne, og der var et gigantisk byggeboom på alle fronter i gang i hele landet. Det pressede håndværkerne, der langtfra altid viste sig i stand til at holde den faglige standard. Det gik simpelthen alt for stærkt. Eksempelvis var tagpapunderlaget under det rigtige tag lagt helt forkert, idet tagpappets overlapninger var lagt nøjagtig omvendt af hvad de skulle have været. Vandet kom derfor ind under samlingerne i stedet for at løbe af, og det betød, at regnvandet efter en tid begyndte at dryppe ned rundt omkring på værelserne. Også sætningsskader viste sig at blive et problem.

Den førende arkitekt bag det smukke byggeri var Viggo Møller-Jensen, der sammen med arkitekt Tyge Arnfred stod for stregerne bag det spektakulære byggeri.

Viggo Møller-Jensen er blevet betegnet som ' Kulturel og arkitektonisk radikalitet i arkitektens byggerier mellem 1950 og 1980.'

I februar 1970 blev dørene til Klarskovgaard slået op for de første gæster, der dog måtte affinde sig med lidt byggerod hist og pist, da huset knap og nap var færdigt. Den officielle indvielse fandt derfor først sted i maj måned samme år.

Og så var der jubilæum på Comwell

Til 50 års jubilæets fejring onsdag den 5. februar var der til receptionen mødt mange af husets venner, tidligere gæster og forretningsforbindelser m.v. op til et par hyggelige timer, hvor der også blev budt på smagsprøver af diverse lækkerier med tilhørende smagsprøver på udsøgte vine. Bl.a. en mild rødvin lavet på 100% Cabernet Franc-druer og noget så sjældent som en mousserende vin ikke så langt nordligt fra indtagelsesstedet - nemlig en glimrende vin fra Røsnæs!

Avisen fik også en snak med den tidligere hotelchef for Comwells to lokale hoteller i Korsør, Louise Hauge Gliese, der efter omkring fem år på posten havde valgt at sige sin stilling op. Ingen dramatik her men en opsigelse begrundet i, at hun var uenig med bestyrelsen om strategien for de to Comwell-hoteller Hele januar måned har hun brugt på at lave en overleveringsforretning til den nye hotelchef, Mikkel Kroustrup, der er hentet ind fra en chefstilling for Horisont & Konference i Aarhus, og fortsat er bosiddende i det jyske.

Avisen fik også en god snak med et af de andre tidligere kendte ansigter i lokalområdet, nemlig Steen Broby Rahr, der i en årrække var chef for Comwells hoteller i Korsør. I dag er han selvstændig og fungerer som virksomhedsrådgiver. Hans virke er dog stadig lidt indenfor den gamle 'familie' , idet han for øjeblikket er projektleder på planerne om tilbygninger m.v. på andre Comwell-hoteller på Sjælland.